Edició 2022

L'FVMP entrega els Premis al Bon Govern Municipal 2022 en la seua 6ª edició

L’FVMP entrega els Premis FVMP al Bon Govern en la seua 5ª edició

El Centre Cultural de la Beneficència de València ha acollit el lliurament de la cinquena edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons es van posar en marxa l’any 2018 amb l’objectiu de ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit per la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, així com el president de l’FVMP i alcalde d’Elda, Rubén Alfaro i el vicepresident de l’entitat i alcalde d’Alzira, Diego Gómez. Tanmateix també ha comptat amb la presència de diferents autoritats de les diferents administracions valencianes.

Reconeixement

especial

Aldaia

FONS VALENCIÀ PER LA SOLIDARITAT –Per la tasca municipalista que l’entitat ha realitzat durant els darrers anys.

Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme

Olocau

AJUNTAMENT D’ALMEDIJAR – Plan estratégico de desarrollo local Municipio de Almedíjar Horizonte 2030.

Sostenibilitat territorial

Canet d'en Berenguer

AJUNTAMENT DE SILLA – Posada en valor del “Filtre Verd” de Silla.

Foment de la salut pública

Enguera

AJUNTAMENT DE CASTELLO DE RUGAT – Castelló actiu

Polítiques d’igualtat i integració

Silla i Almoradi

AJUNTAMENT DE VALLANCA – Vallanca, ciudad amigable con las personas mayores.

Transparència i foment de la participació

Crevillent

AJUNTAMENT DE BENAGUASIL – BRIDGE2030, Building bridges between youth, Benaguasil and the Agenda 2030.

Cultura i normalització lingüística

Godella

AJUNTAMENT DE SAGUNT – Capgirant Sagunt de la T a la S.

Desenvolupament rural i agricultura

Vila-real i Xaló

AJUNTAMENT DE VILLORES – Valorització de l’ofici de l’espardenya a Villores.

Gestió de projectes i fons europeus

Silla

AJUNTAMENT D’ALCOI – Alcoidemà-Estratègia Edusi.

Divulgació i protecció de drets i llibertats

Casinos

AJUNTAMENT DE CULLERA – #belfie.

L’entrega dels guardons ha tingut com a novetat que s’ha reconegut al Fons Valencià per la Solidaritat pel 30 aniversari de l’entitat. Aquest guardó té com a objectiu posar en valor la gran tasca municipalista que aquesta entitat solidària ha realitzat durant els darrers anys. “És un plaer que la FVMP ens haja reconegut. La tasca de la nostra entitat ha estat ingent. Som un exemple de pluralitat política i de bon govern”, ha assenyalat el president de l’entitat Álvaro Escorihuela.  

La creació d’aquests Premis FVMP per a recompensar les bones pràctiques als municipis, va ser en 2018 una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials. Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar, des de fa sis anys, la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes fan.

El president de l’FVMP, Rubén Alfaro ha destacat que “una de les coses més importants d’aquests premis és observar com el municipalisme dona una resposta contundent als problemes. Els ajuntaments valencians practiquem l’excel·lència. Ens esforcem per donar millor resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes”.

Tanmateix, la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha reivindicat que el municipalisme valencià “ha de ser i és un exemple de bon govern. Aquelles persones que posàrem en valor el bon govern com a eix de governança és un orgull participar en uns premis com aquests”. 

Per la seua part, el vicepresident de l’FVMP, Diego Gómez ha posat l’accent en el fet que “en aquesta sisena edició és reflecteix, de nou, que hi ha que continuar apostant, per part dels governs locals, per una forma de governar on els compromisos de canvis profunds beneficien als ciutadans, uns canvis que acaben per millorar la vida de la gent, xicotets gestos nascuts del municipalisme que signifiquen molt per al dia a dia de les persones”.