Edició 2018

L'FVMP entrega els Premis al Bon Govern Municipal 2018 en la seua 2ª edició

L’FVMP entrega els Premis al Bon Govern Municipal 2018 en la seua 2ª edició.

El saló d’actes del Jardí Botànic de València ha acollit el lliurament de la segona edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons es van posar en marxa l’any passat amb l’objectiu de ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pels consellers de la Generalitat Valenciana, Manuel Alcaraz i Maria José Salvador, així com Quico Fernàndez, vicepresident de l’FVMP i alcalde de Sagunt.

A l’acte de lliurament també han estat el secretari general de l’FVMP, Vicent Gil, la vicesecretària general, Eva Sanchis; Natxo Costa, director general de Comerç i Consum; Maite Cardona Ribes; directora territorial conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; Albert Girona; secretari de Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana; Roger Llanes Ribas, director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; Maria Josep Amigó; vicepresidenta de la Diputació de València i Ivan Castañón, director general deneral de Coordinació Institucional de la Vicepresidència.

En aquesta segona edició s’han rebut més de 80 projectes presentats per 47 municipis i mancomunitats diferents. La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bones Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials. Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes en fan.

Les categories i els premiats han estat:

Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme

Mancomunitat de la Vall de Pop. “#ValldePop #Vadesentit”

Sostenibilitat territorial

Ajuntament d’Ayora. “Feria del primer corte de la miel”

Foment de la salut pública

Ajuntament de Mislata. “Programa d’Oci saludable nocturn”

Polítiques d’igualtat i integració

Ajuntament de Bellreguard. “Moure’t per la igualtat”
Ajuntament de Cocentaina. “Grup Minerva. Atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica”

Transparència i foment de la participació

Ajuntament de Riba-roja de Túria. “Votiveu”

Cultura i normalització lingüística

Ajuntament de Muro. “Projecte zig-zag@Lee”

Desenvolupament rural

Ajuntament d’Otos. “Mantenint les nostres arrels”

Gestió de projectes i fons europeus

Ajuntament de les Coves de Vinromà. “Projecte Rehabilitació de la Casa Senyorial Boix Moliner”

Divulgació i protecció de drets i llibertats

Ajuntament de Llíria. “Recuperació de la memòria històrica”

Durant l’acte el vicepresident de l’FVMP, Quico Fernàndez ha posat l’accent en el fet que “En aquesta segona edició és reflecteix que cal continuar apostant, per part dels governs locals, per una forma de governar on els compromisos de canvis profunds beneficien als ciutadans, uns canvis que acaben per millorar la vida de la gent, xicotets gestos nascuts del municipalisme que signifiquen molt per al dia a dia de les persones”.