Edició 2017

L'FVMP entrega els Premis al Bon Govern 2017 al Centre Cultural La Beneficència

L’FVMP entrega els Premis al Bon Govern Municipal 2017 al Centre Cultural La Beneficència.

El Centre Cultural la Beneficència ha acollit el lliurament, de la primera edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons han tancat la seua primera etapa amb la presentació de les candidatures per part dels municipis, mancomunitats i consorcis. Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pels consellers de la Generalitat Valenciana, Rafa Climent, Vicent Soler, Gabriela Bravo i Manuel Alcaraz, així com Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d’Elda i Quico Fernàndez, vicepresident de l’FVMP i alcalde de Sagunt.

En aquesta primera edició dels premis, l’FVMP ha rebut 87 projectes presentats per 56 municipis, consorcis i mancomunitats diferents. Els guardons volen ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes en fan.

Les categories i premiats han estat:

Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme

Ajuntament d’Alzira. “Viaje a la Empleabilidad”
Ajuntament de Xeresa. “Alberg Massís de Mondúver. Turisme d’Esport i Natura”

Sostenibilitat territorial

Ajuntament de Guardamar de la Safor. “Restauració ambiental de l’ullal del bouetar a Guardamar”

Foment de la salut pública

Ajuntament d’Algemesí. “IV Pla de Salut”

Polítiques d’igualtat, integració i cooperació

Ajuntament de Los Montesinos. “Promoción del uso igualitario no sexista del lenguaje en la administración local”

Transparència i foment de la participació

Ajuntament de Bellreguard. “Participa Bellreguard 2017”
Ajuntament de Vistabella. “Pressupostos participatius”

Cultura, normalització lingüística i joventut

Ajuntament de Mislata. “Valor acció”

Gestió de projectes i fons europeus

Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. “Incorpora’t 2017”

Divulgació i protecció de drets i llibertats

Ajuntament de San Miguel de Salinas. “Acoso escolar y ciberbullying”

Desenvolupament rural

Premi desert

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bones Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials.

Junta avaluadora, bases i jurat

Les bases dels Premis Bon Govern FVMP, que es van aprovar al desembre de 2017 per unanimitat de tots els grups polítics de la Junta de Portaveus de l’FVMP, fixaren les condicions per a la presentació de sol·licituds i documentació de les diferents modalitats de premis, el format dels projectes, el calendari detallat de terminis de tot el procés, els criteris objectius de puntuació dels projectes i la composició de la comissió avaluadora.

La comissió avaluadora va estar formada pels secretaris tècnics de les 5 comissions de l’FVMP i per representants de tots els partits polítics. El jurat, que va ratificar la decisió de la comissió avaluadora per unanimitat, va estar compost pels portaveus dels 5 grups polítics de l’FVMP.

Donar suport al municipalisme

Quico Fernàndez ha posat l’accent en el fet que “un govern estiga més proper a les persones a nivell territorial, ofereix més oportunitats per a millorar la vida de la gent, però al mateix temps, suposa una exigència per apostar per un govern més transparent, sensible, responsable i eficient per a tots els seus ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit s’han promogut aquest premis, el d’apostar per uns governs locals que reflecteixen a la societat civil una forma de governar on s’implementen compromisos de canvis profunds en benefici dels ciutadans”.