Edició 2020

L'FVMP entrega els Premis al Bon Govern Municipal 2020 en la seua 4ª edició

L’FVMP entrega els Premis FVMP al Bon Govern en la seua 4ª edició

El Centre Carme de Cultura Contemporània ha acollit el lliurament de la quarta edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons es van posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials. Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pel vicepresident de l’entitat i alcalde d’Alzira, Diego Gómez. Tanmateix també ha comptat amb la presència del Director General de l’Administració Local de la GVA, Toni Such, el secretaria autonòmic de transparència, Antoni Llorente i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó. 

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bones Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials. Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes  fan.

Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme

Canet d’en Berenguer
Ajuntament de Canet d’en Berenguer. “#CanetPlayasegura”

Sostenibilitat territorial

Vistabella
Ajuntament de Vistabella. “Impuls de l’economia circular a través de l’aprofinament dels residus sòlids urbans a Vistabella del Maestrat”

Foment de la salut pública

Bigastro

Ajuntament de Bigastro. “Ciber-Unreallity. Juego Online para la concienciación sobre alcohol”

Polítiques d’igualtat i integració

Silla

Ajuntament de Silla. “El meu talent per a la diversitat”

Transparència i foment de la participació

Onda

Ajuntament d’Onda . “Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables del municipi d’Onda”

Cultura i normalització lingüística

Cheste
Ajuntament de Cheste. “Graffitea Cheste 2020 · V Festival Internacional de Arte Urbano”

Desenvolupament rural i agricultura

Vistabella

Ajuntament de Vistabella. “Impuls de l’economia circular a través de l’aprofinament dels residus sòlids urbans a Vistabella del Maestrat”

Gestió de projectes i fons europeus

Altea
Ajuntament d’Altea. “Panel de Voluntariat”

Divulgació i protecció de drets i llibertats

Massamagrell

Ajuntament de Massamagrell. “També volem ser lliures”

Durant l’acte el vicepresident de l’FVMP, Diego Gómez ha posat l’accent en el fet que “durant la pandèmia s’ha fet un gran treball per part del centenars de persones als ajuntaments valencians. Aquests guardons donen valor a la importància que té la política local en la vida de la ciutadania”.

Per la seua part, el Director General de l’Administració Local, Toni Such, ha posat en valor la importància que se li dona “per part de la Generalitat Valenciana al municipalisme”. “Que continuen creixent les candidatures als Premis FVMP és un exemple del bon treball dels ajuntaments de la Comunitat”, ha assenyalat Toni Such.